vialingua | prevoditeljske usluge i poduke
Ispis

O nama

Prijevodi - Pula, ovlašteni sudski tumač - Pula, ovjereni prijevod - Pula

Vialingua je prevoditeljska agencija koja na jednom mjestu nudi kompletnu jezičnu uslugu, od prevođenja na i sa nekoliko svjetskih jezika, s ovjerom i bez ovjere sudskog tumača, lekture i redakture teksta, lokalizacije web stranica do poduke stranih jezika.

Agenciju je 2008. osnovala i vodi Marija Radić Radovan, prof., prevoditelj i stalni sudski tumač  za engleski i talijanski jezik.

Našu višejezičnu prevoditeljsku mrežu čine isključivo profesionalci s vrhunskim poznavanjem engleskog, talijanskog, njemačkog, španjolskog, francuskog, slovenskog, mađarskog, ruskog i  drugih jezika.

Bogato višegodišnje iskustvo i poduža lista referenci jamče kvalitetu i stručnost koje, u kombinaciji s brzinom i pouzdanošću, rezultiraju uspješnom suradnjom s mnogobrojnim fizičkim osobama, tvrtkama, udrugama, ustanovama, državnim tijelima, itd. kako iz Hrvatske tako i iz inozemstva. 

 

Zašto Vialingua?

Prevođenje je vrlo složen proces za koji nije potrebno samo znanje stranih jezika, nego i stručnost prevoditelja, tj. sposobnost da se polazni tekst jezično, stručno i idiomatski točno prenese na ciljni jezik. Prijevod nije jednostavna zamjena riječi iz jednog jezika s riječju iz drugog.

Proizvod koji klijent dobije sastoji se naizgled od samo nekoliko stranica teksta otisnutog na papiru. No koliki trud stoji iza konačnog proizvoda? Kvalitetan prijevod je golem posao – koji u potpunosti zadovoljava želje i zahtjeve klijenta. On je unikat, koji objedinjuje stručnost, iskustvo i znanje prevoditelja.

Dobar prijevod se stoga ne sastoji ”samo” od čistog ”čina prevođenja”, nego od višestrukog lektoriranja, opsežnog istraživanja, uporabe vlastite baze podataka itd. Osim toga, stručni prevoditelji konstantno nadograđuju svoje obrazovanje te stalno popunjavaju vlastitu biblioteku i bazu podataka kako bi imali odgovarajuću opremu za prijevod tekstova iz mnogobrojnih stručnih područja.